Εσοδεία 2017
Αυτό το κλασικό επιδόρπιο κρασί έχει ένα χαρακτηριστικό βαθύ πορτοκαλί-κόκκινο χρώμα με καραμελένιες ανταύγειες. Η μύτη είναι πολύπλοκη συνδυάζοντας γλυκά μπαχαρικά όπως κανέλα και γαρίφαλο, με αποξηραμένα φρούτα όπως βερίκοκο, δαμάσκηνο και σταφίδες. Η ωρίμαση σε βαρέλι για τρία χρόνια προσδίδει έναν μελένιο, μεταξένιο χαρακτήρα, ενώ η τραγανή οξύτητα και οι νότες λεμονιού και μελιού ενισχύουν την απαραίτητη φρεσκάδα και ισορροπία. Δυνατότητα για μακρά παλαίωση.
Τεχνικά Στοιχεία
Αλκοολικός βαθμός (%) 12.7
Ολική οξύτητα (γρ τρυγικού οξέως) 10.9
Ανάγοντα σάκχαρα (γρ/λτ) 220
pH 3.02
Ο αμπελώνας
Τοποθεσία: Πύργος και Θηρασιά
Υψόμετρο: Έως 400 μέτρα
Ηλικία αμπελιών: 20-60 ετών
Κλάδεμα: Παραδοσιακή κουλούρα
Πυκνότητα φύτευσης 200-230 φυτά/στρέμμα
Παραγωγή/στρέμμα: 300 κιλά
Τρύγος: Με το χέρι ανάμεσα στις 20-30 Αυγούστου
Οινοποίηση
Τα σταφύλια λιάζονται στον ήλιο για 6-8 ημέρες
Αργή αλκοολική ζύμωση για 40 ημέρες
Ωρίμαση: 6 χρόνια σε βαρέλια 225 λίτρων από γαλλική δρύ, τέταρτης και πέμπτης χρήσης Επιπλέον παλαίωση στη φιάλη πριν τη διάθεση στην αγορά
Ποσότητα παραγωγής: 22.000 φιάλες
Σημείωση: Στην οπίσθια ετικέτα οι βασικές πληροφορίες του κρασιού είναι διαθέσιμες και στον κώδικα Μπράιγ