0
You have no items in your shopping cart.

Τα Νέα μας

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια εθιμική παράδοση, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, που έκλεισε αισίως τα 17 χρόνια, αποκτά δυναμικά χαρακτηριστικά πλέον και καταγράφεται ως αξιοσημείωτο γεγονός στην τοπική κοινωνία και στην ιστορία του νησιού. Αψευδής μάρτυς η μεγάλη συμμετοχή κόσμου στην προ ημερών (21 Ιανουαρίου) εκδήλωση, με ευρεία παράλληλα θεσμική εκπροσώπηση: Εκκλησίας, Ενόπλων Δυνάμεων, Αυτοδιοικητικών αρχών.

Τη διάσταση αυτή, σε συνάρτηση με τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ένωση για την οικονομία του νησιού και την κοινωνική συνοχή, επισήμανε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο πρόεδρος ΕΣΘΠ και βουλευτής Μάρκος Καφούρος. Σημείωσε εμφατικά μάλιστα την αλματώδη ανάπτυξη του συνεταιρισμού (ισχυρό πλέον Σαντορινιό brand) και τη συμβολή του στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των αγροτικών νοικοκυριών στις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες (οικονομική κρίση, πανδημία) που υπήρξαν στα χρόνια που μεσολάβησαν από το 2008, οπότε ξεκίνησε η εθιμική αυτή εκδήλωση. 

Ο συνεταιρισμός αναπτύχθηκε και κατάφερε να κρατήσει όρθια την αγροτική τάξη του νησιού, πρόσθεσε  ο κ. Καφούρος, αναδεικνύοντας τη σημασία που δίνει η ΕΣΘΠ στη διατήρηση της παραγωγικής οικονομίας σε ένα τουριστικό νησί. Στο πλαίσιο της πολιτικής αυτής προανήγγειλε άλλωστε την λειτουργία ενός υπερσύγχρονου ελαιοτριβείου, η διαδικασία απόκτησης του οποίου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρέστησαν:  ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ζώρζος, η Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Νομικού, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ν. Αιγαίου κ. Δαρζέντας, η Έπαρχος Θήρας κ. Καραμολέγκου, Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Συμβουλίων Θήρας, ο Διοικητής του Αεροπορικού Αποσπάσματος Θήρας κ. Βασιλάκος, η Λιμενάρχης Θήρας κ. Κούτρα, ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Θήρας κ. Χαντζημουντούκης.    

 

Oινοποιείο: Πύργος, Σαντορίνη 84701 Τ 228 602 2596 Ε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | αριθμός Γ.Ε.ΜΗ. 48600338000

Please Verify your Age

Are you of legal drinking age in your country?

YES

YES

NO

NO

____________________

By entering this website, you affirm that you are of legal drinking age in your country