0
You have no items in your shopping cart.

Τα Νέα μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερίδας Erasmus+ 30/10/2023

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόγραμμα Ημερίδας 30/10/2023 στις εγκαταστάσεις της Santo Wines

  • 12:00   Υποδοχή καλεσμένων
  • 12:30   Ξενάγηση στους επισκέψιμους χώρους του Οινοποιείου, συζήτηση σχετικά με τις μεθόδους παραγωγής
  • 13:30   Προβολή ενημερωτικού ντοκιμαντέρ, με θέμα την αμπελουργική και οινική ιστορία της Σαντορίνης, την ιστορία του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού και τα προϊόντα που παράγει (Κρασιά και Παραδοσιακά Τρόφιμα ΠΟΠ). Ενδεικτικό απόσπασμα: https://www.14dd5266c70789bdc806364df4586335-gdprlock/watch?v=MQAfBtaM83A - Συζήτηση επί της προβολής. 
  • 14:30   Παρουσίαση και Γευσιγνωσία των κρασιών της Santo Wines. Συγκριτική γευσιγνωσία με τα κρασιά της Πορτογαλίας.
    Στο πλαίσιο της γευσιγνωσίας παρουσιάστηκαν και δοκιμάστηκαν τα εξής κρασιά της Santo Wines:
  1. Santo Sparkling Brut: Ένα σπάνιο ηφαιστειακό αφρώδες κρασί, από 100% Ασύρτικο, τη βασική γηγενή ποικιλία της Σαντορίνης
  2. Σαντορίνη Ασύρτικο: Το κλασικό προϊόν, ορόσημο της Σαντορίνης. 100% Ασύρτικο οινοποιημένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Ένα λευκό ξηρό κρασί, με την χαρακτηριστική ορυκτότητα του ηφαιστειακού οινοπεδίου της Σαντορίνης συμπληρωμένη από αρώματα εσπεριδοειδών και πυρηνόκαρπων. 
  3. Σαντορίνη Νυχτέρι: Μια παραδοσιακή έκφραση των κρασιών της Σαντορίνης, χαρμάνι από 3 ντόπιες λευκές ποικιλίες, ωριμασμένο σε δρύινες δεξαμενές για 6 μήνες.
  4. Σαντορίνη Grande Reserve: Ένα από τα πιο βραβευμένα κρασιά της Σαντορίνης, από τον αμπελώνα του Ακρωτηρίου. Παλαιά αμπέλια, μικρή παραγωγή, μια στιβαρή έκφραση της Σαντορίνης με τη χαρακτηριστική της συμπύκνωση και γευστική πολυπλοκότητα, ένα κρασί με 2 χρόνια παλαίωσης κατά την παραγωγή, 1 χρόνο σε δρύινα βαρέλια και άλλο 1 χρόνο στη φιάλη.
  5. Μαυροτράγανο: Το γηγενές ερυθρό σταφύλι της Σαντορίνης, ένα κρασί πολύ περιορισμένης παραγωγής που αναδεικνύει τις δυνατότητες του ηφαιστειακού terroir της Σαντορίνης για την παραγωγή μοναδικών ερυθρών κρασιών.
  6. Καμένη: Ερυθρός ξηρός οίνος από την ποικιλία Μανδηλαριά. Ένα υπέροχο κρασί συνοδευτικό φαγητού, όπου με τον τανικό του χαρακτήρα και το αρωματικό του προφίλ, είναι ιδανικό για να συνοδεύσει πρωτεϊνικά πιάτα.
  7. Vinsanto: Το κλασικό επιδόρπιο κρασί της Σαντορίνης, ένα φυσικώς γλυκό κρασί, από Ασύρτικο και άλλες τοπικές λευκές ποικιλίες σταφυλιού.
  • 15:30 Δεξίωση - γεύμα με τη συνοδεία των κρασιών της παρουσίασης
  • 17:00 Λήξη εργασιών


List of Invitees to the organization of the conference 28/10/2023-31/10/2023 in Santorini on thematic tourism and wine festival with joint products of the Partnership partners through the ERASMUS+ program with code 2021-1-EL01-KA210-VET-000034588

  • LIMA/HELDER MR (Winery)
  • FERREIRA/FERNANDO MR (Agricultural)
  • AZEVEDO/FERNANDO MR (Accountant - owner of Caves Campelo)
  • AZEVEDO/MARIA MRS (Owner of Caves Campelo)
  • VARAJAO BARBOSA/NUNO MANUEL DA COSTA SOARES MR (President of host organization Associacao Intercultural Amigos da Mobilidade)
  • KAFOUROS MARKOS (President of Santo Wines)
  • DIMOPOULOS MAΤHAIOS (General Director of Santo Wines)
  • KORDOPATIS PARASKEVAS (Director of Sectoral National Agricultural Cooperative Of Wine Products)
  • KERASIDIS MOSXOS (General Director of National Union of Agricultural Cooperatives of Greece)
  • DARZENTAS CHARALAMPOS (Prefect of Thira)
  • SIGALAS ANTONIOS (Mayor of Thira)
  • VAMVAKOUSIS PETROS (General Secretary of Union of Wine Growers of the Aegean Islands)
  • EYTHYMIOY KONSTANTINOS (President of Νational Interprofessional Organization Of Wine And Vine)
  • TERZIDIS ANASTASIOS (Αgronomist - Oenologist)
  • ALEXANDRIS CHRISTOS (Τechnologist Αgronomist)
  • DANEZI THEODOSIA (Farmer)
  • BILERIS NEKTARIOS (Αgronomist)
  • KAVALLARIS STAVROS (Farmer)
  • VALVIS ANASTASIOS (Farmer)
  • VARVARIGOS NIKOLAOS (Oenοlogist)
  • PREKA ANASTASIA (Sommelier)
  • DANEZI MARIΑ (Farmer)
  • KARAMOLEGKOS VAGGELIS (Oenologist)
  • VALVI FLORA (Farmer)
  • VLACHOU KYRIAKI (Farmer)
  • SKOPELITIS GEORGIOS (Τechnologist Αgronomist)
  • VAMVAKOURI IOANNA (Winery Owner)
  • PAPASTAVROU KALITSA (Sommelier – Wine Sales)
  • ZORZOS NIKOLAOS (Winery Owner)
  • FOUSTERIS EVAGGELOS (Wine Wholesaler)
  • KARAMOLEGKOU MARIA (Wine Wholesaler)
  • KARAMOLEGKOS MICHALIS (Wine Wholesaler)
  • KANDYLIS SOTIRIS (Sommelier)
  • ARGYROU KONSTANTINA (Oenologist)
  • APOSTOLAKIS JOHN (Wine Restaurant)
  • KATRIS LOUKAS (Wine Restaurant)
  • ZORZOS ANDREAS (Farmer)
  • DARZENTAS TZANES (Farmer)

 

Oινοποιείο: Πύργος, Σαντορίνη 84701 Τ 228 602 2596 Ε Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | αριθμός Γ.Ε.ΜΗ. 48600338000

 

Please Verify your Age

Are you of legal drinking age in your country?

YES

YES

NO

NO

____________________

By entering this website, you affirm that you are of legal drinking age in your country